Logo Feest Aan Zee

Voorwoord


Het was een feest voor ons allemaal. 

Feest aan Zee heeft onze stad een jaar vol bijzondere, ontroerende en indrukwekkende momenten geschonken. Mogelijk gemaakt door ontelbare mensen, met hart voor Scheveningen en Den Haag.  

Het was een feest voor ons allemaal. Een feest voor jong en oud, Hagenaars en Hagenezen, ongeacht waar je wieg, of die van je ouders, stond. Ook voor mensen die bijvoorbeeld de zee alleen kunnen horen ruisen. En zo hoort het natuurlijk bij de viering van tweehonderd jaar badplaats. Want de zee, het strand, de boulevard en alles wat erbij hoort: ze zijn eigenlijk een beetje van ons allemaal. 

Vraag het een willekeurige inwoner van ons land en de kans is groot dat die op z’n minst één keer op Scheveningen is geweest. Hoeveel mensen herinneren zich niet hoe ze als kind met een schepje en een emmertje hier rondbanjerden? Als mensen vertellen waar ze in Den Haag of Scheveningen wonen, dan is dat altijd in minuten lopen of fietsen naar het strand. Daar spreekt een enorme verbondenheid uit. We houden allemáál van de zee. 

En dat maakte Feest aan Zee tot een feest dat mensen tot elkaar brengt. Wij hopen van harte dat Den Haag en Scheveningen nog veel van zulke mooie, verbindende evenementen mogen meemaken. Samenleven in een stad betekent ook samen het leven vieren. Feest aan Zee heeft bewezen hoezeer onze stad zindert van enthousiasme, creativiteit en betrokkenheid. Laten we die positieve energie koesteren. Daar worden Den Haag, Scheveningen en het leven hier, alleen maar mooier van. 

Pauline Krikke, burgemeester 

Richard de Mos, wethouder Economie, Sport & Buitenruimte